Puppy cursus

Tijdens de puppy cursus wordt vooral veel aandacht geschonken aan de socialisatie van de pup. Zo leren pups o.a. omgaan met vreemde mensen en honden, verschillende geluiden en vreemde voorwerpen.

Ook leren ze aan de riem meelopen, zitten en liggen op commando, terugkomen als het baasje roept en tandjes en oren controleren. Allemaal op een speelse en positieve manier. Belangrijk is dat pup en baas plezier beleven aan de cursus en samen een goede band opbouwen.

Elementaire Gehoorzaamheid (EG)

eg

Na de puppy cursus kunt u nog meer leren in de cursus Elementaire Gehoorzaamheid. Ook jonge honden (vanaf 6 maanden) die nog niet eerder een cursus hebben gevolgd stromen in deze groep in.

Tijdens deze cursus leert u aandacht vragen en vasthouden, gedrag naar andere honden, gedrag naar de baas en vreemde mensen, volgen, zitten en blijven zitten op commando, afliggen en blijven liggen op commando, komen op commando en aan de voet komen.

Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid (VEG)

veg

Tijdens de cursus Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid worden de onderdelen van de Elementaire Gehoorzaamheid uitgebreid. Ook het terugsturen naar de plaats en de beginselen van het apporteren en vooruit sturen worden aangeleerd.

Behendigheid

Vanaf september beginnen we ook met behendigheid. Verder informatie volgt nog

Funspeuren

Funspeuren wordt gegeven voor de huishond waarin wij de honden spelenderwijs aanleren op diverse geuren van zowel mens als voorwerpen te leren zoeken. Kortom have fun met je hond.

Funspeuren wordt gegeven op ons trainingsveld in Houten. We werken met kleine groepen om genoeg aandacht te besteden aan iedere hond en baas.

Flyball

flyballOp 11 september 2019 gaan we starten met een beginnerscursus Flyball.

Bij een wedstrijd Flyball spelen 2 teams tegen elkaar. Het team wat het snelste en foutloos binnen is heeft gewonnen. Tijdens de wedstrijd moet elke hond van een team over 4 hindernissen naar het flyball apparaat toe rennen. Door met zijn poot op het pedaal te ‘trappen’ kan hij de bal bemachtigen. Met de bal in zijn bek, rent hij zo snel mogelijk terug over de hindernissen. Vervolgens mag de volgende hond. Alle honden uit een team moeten een bal halen en terugbrengen.

Tijdens onze beginnerscursus leren de honden o.a. over snel over de hindernissen te gaan en het apparaat te bedienen.

Positief – Speels – Aandacht – Vrijheid – Gezelligheid – Samenwerken – Blijheid – Plezier